1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spinazie
  6. Spaghetti met andijvie, spinazie en blauwe schimmelkaas

Spaghetti met andijvie, spinazie en blauwe schimmelkaas

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g spaghetti
6 plakjes spek
300 g kerstomaten
1 krop andijvie
200 g spinazie
2 sjalotten
2 tenen knoflook
200 g blauwe schimmelkaas, Bleu des Moines of Pas de Bleu
2 dl room
6 el panko
50 g walnoten
50 g rozijnen
3 el olijfolie
Peper & zout



Spaghetti met andijvie, spinazie en blauwe schimmelkaas
Spaghetti met andijvie, spinazie en blauwe schimmelkaas

Bolognese is altijd lekker, maar als je op zoek bent naar een nieuwe spaghettisaus, dan moet je dit recept zeker proberen. Deze spaghetti heeft alles wat je zoekt: crunch van de spekjes en noten, een romige saus én een goede dosis kaas. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100°C.
-Spoel de tomaatjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat ze 1 u drogen in de oven op 100°C.
-Verwarm daarna de oven voor op 180°C.
-Pel de sjalotten en snipper fijn. Fruit de sjalotten en knoflook in bakboter.
-Snipper de andijvie grof en voeg deze erbij. Laat de andijvie slinken en doe er daarna de spinazie bij. Roer nog een keer om en breng op smaak met peper en zout.
-Kook de pasta gaar volgens instructies op de verpakking.
-Bak het spek krokant. Laat goed uitlekken. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en bak er het panko en de gehakte walnoten in tot het panko goudbruin is.

-Hak het spek fijn en meng onder de crumble. Meng er de rozijntjes onder.
-Zet een pannetje op het vuur met de room en laat er de schimmelkaas in smelten. Roer tot de kaas is opgelost in de saus.
-Meng de andijvie en spinazie onder de pasta, overgiet met de blauwe schimmelkaas saus en werk af met de crumble en serveer er de gesmolten tomaatjes bij.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top