1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

  • Aziatisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2020

Ingrediënten 4 personen


1 grootte zoete aardappel geschilderd en in kleine blokjes gesneden.
1./2 wortel in blokjes
1 teen knoflook fijn gesnipperd .
Enkele takjes tijm( alleen blaadjes ).
1/4 rode peper gesnipperd zonder pitjes
1.5 cm gembergesnipped.
1 grootte uigesnipperd.
1 theelepel paprikapoeder.
2 kippenbouillon tabletten.
100 ml room.
Olijfolie
800 ml water
1/2 paprika fijngesneden.
Peper en zout

Voor de afwerking : beetje taugé en kleine stukjes gegrilde paprika ( heb uit pot gebruikt).


Verder heb je nodig


Staafmixer


Heerlijk soepje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de knoflook met de tijmblaadjes fijn.
Verhit wat olijfolie in een pan .
Fruit de ui , knoflook tijm, gember, rode peper en de paprikapoeder 2 min aan.
Voeg vervolgens de zoete aardappel, wortel, en de paprika toe en bak nog 5 min mee.
Voeg het water en de kippenbouillon toe en laat 20 min doorkoken op laag vuur.

Pureer de soep met de staafmixer glad.
Breng de soep op smaak met room, peper en zout

Opdienen van de soep :
Soep in voorverwarmde kop of glaasje
Afwerken met een beetje taugé en stukjes gegrilde paprika

Serveertip

Zelf kleine snackpaprika's roosteren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de snackpaprika's over een bakplaat ,besprenkel ze met olijfolie , zout en peper en rooster de paprika's 15 min in de oven.

In plaats van de taugé kun je ook uitgebakken spekjes nemen voor de afwerking.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top