1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gepofte knolselder met paddenstoelen en kaas

Gepofte knolselder met paddenstoelen en kaas

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-12-2019

Ingrediënten 4 personen


4 kleine knolselders
1 ui
1 teentje knoflook, geperst
500 g gemengde paddenstoelen
4 el verse tijmblaadjes
handvol peterselieblaadjes, fijngehakt
50 ml room
50 ml zure room
150 g schimmelkaas (Pas de Bleu)
1 tl balsamicoazijn
40 g hazelnoten
Olijfolie
Peper en zout

Voor de saus:
2 sjalotten
100 ml sherry
100 ml heet water
bosje dragon, fijngehakt

boter



Gepofte knolselder met paddenstoelen en kaas
Gepofte knolselder met paddenstoelen en kaas

Over deze kleine gepofte knolselders zullen jouw tafelgenoten blijven napraten, lang nadat ze hun bordje volledig hebben leeg gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
-Spoel de knolselder schoon en snijd de grillige bovenkant weg. Keer de groente om en snij de onderkant recht weg. Hol de groenten een beetje uit. Wrijf ze in met olijfolie. Bestrooi met de helft van de tijm en kruid met zout. -Verpak de knollen goed in in aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven.
-Controleer ze na 1 uur en prik ze in met een vork. Ga je er makkelijk door, dan zijn ze klaar.

-Snipper de ui fijn en snijd de paddenstoelen in schijfjes.
-Fruit de ui met de look glazig in olijfolie.
-Voeg de paddenstoelen en de resterende tijm toe en breng op smaak met balsamicoazijn, peper en zout. -Schep er op het laatste moment de peterselie door.

-Haal de knolselder uit de oven en verwijder het folie.
-Vul ze met de paddenstoelen, hazelnoten en de blokjes schimmelkaas.
- Rooster de gevulde knolselder nog 30 minuten zonder folie.

Maak de saus :
-Snijd de sjalotten in ringen.
-Bak de sjalotten 10 minuten in boter zacht.
-Blus met de sherry, giet er 100 ml kokend water bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten inkoken.
-Voeg op het laatst de fijngehakte dragon en een klontje boter toe. Kruid met peper en zout.

Afwerking
-Meng de zure room onder de room en kruid met peper en zout. Giet op elk bord wat van deze room en druppel er olijfolie over. Leg er tekens een gepofte knolselder op. Schenk er als laatst de saus over. Werk nog af met een extra takje peterselie.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top