1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spinazie
  6. Kaassoufflé met bloemkool en spinazie

Kaassoufflé met bloemkool en spinazie

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-12-2019

Ingrediënten 4 personen


8 plakjes pancetta
200 g bloemkool
150 g spinazie
1 teen knoflook
*60 g bleu des moines ( zie onder de kaasbeschrijving)
3 eieren + 2 eiwitten
snuifje nootmuskaat
1 el olijfolie
1 el boter
peper en zout



Kaassoufflé met bloemkool en spinazie
Kaassoufflé met bloemkool en spinazie
Kaassoufflé met bloemkool en spinazie
Kaassoufflé met bloemkool en spinazie

Een klassieke kaassoufflé smaakt altijd maar zij die graag afwijken van het traditionele recept moeten zeker deze versie eens proberen. Door bloemkool, spinazie en pancetta toe te voegen wordt deze kaassoufflé een echte smaakbom. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bak het spek krokant in een pannetje zonder vetstof.
-Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en laat het teentje knoflook er zijn smaak in afgeven. Laat de spinazie slinken in de warme olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd roosjes van de bloemkool en blancheer kort tot ze beetgaar zijn.
-Klop de eieren en de eiwitten op tot ze schuimig zijn en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
-Neem enkele kleine vormpjes en beboter ze. Leg er 2 plakjes pancetta in, daarna de spinazie en tot slot enkele stukjes bloemkool. Brokkel er de schimmelkaas over en overgiet met het eiermengsel.
Bak gaar in de hete oven gedurende 20 min.

Serveertip

*Bleu des Moines de l'Abbaye du Val-Dieu is een blauwgeaderde kaas met een witschimmelkorst.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top