1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gourmet met kleine cordon bleu, blauwe schimmelkaas en peer

Gourmet met kleine cordon bleu, blauwe schimmelkaas en peer

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2019

Ingrediënten 4 personen


4 steaks van ongeveer 60 g
1 sneetje gekookte ham, in vier gesneden
4 stukjes blauwschimmelkaas
2 peren
500 g krieltjes, voorgekookt
1 citroen, sap
1 el suiker
2 el gehakte walnoten
1 el gehakte rozemarijn
boter, om te bakken
peper en zeezout



Gourmet met kleine cordon bleu, blauwe schimmelkaas en peer
Gourmet met kleine cordon bleu, blauwe schimmelkaas en peer

Feestelijke gourmet , super lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de steaks horizontaal in twee platte stukjes.
-Leg tussen de stukjes steak een stukje ham en een stukje blauwschimmelkaas.

-Spoel de peren en verwijder het klokhuis. Snijd elke peer in 8 gelijke partjes. Besprenkel met citroensap.

-Bak de krieltjes ofwel apart in een grote pan, ofwel in de pannetjes van het gourmetstel. Kruid met grof zeezout.
-Bak eerst de stukjes peer in ruim wat boter en strooi er de suiker en walnoten over.
- Leg er de mini cordon bleu bij en bak verder tot het vlees mooi goudbruin gebakken is, de kaas lichtjes begint te smelten en de peer karameliseert.
-Serveer met de gebakken krieltjes en wat rozemarijn.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top