1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kaasfondue
  5. Kaasfondue met 'Kazen van bij ons'

Kaasfondue met 'Kazen van bij ons'

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2019

Ingrediënten 4 personen


100 g Nazareth
50 g Oud Brugge of Brokkeloud Roeselare
50 g Pas de Bleu, schimmelkaas
een scheutje droge witte wijn of tarwebier
1 teentje look
1 el maizena
nootmuskaat
peper en zout
1 stokbrood
160 g gedroogde ham in flinterdunne plakjes


Verder heb je nodig


Fonduepan


Kaasfondue met 'Kazen van bij ons'
Kaasfondue met 'Kazen van bij ons'

Voor kaasfondue gebruik je 200 gram kaas per persoon. In dit recept zorgt de Nazarethkaas met zijn goede smelteigenschap voor de basis van de fondue. Een zachte roomkaas geeft het wat diepte. Als je liever geen pittige kaas toevoegt, gebruik dan 300 gram van elk. Voor 600 gram kaas heb je steeds 3 dl vocht nodig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Strijk een fonduepan of zware pan in met een geplet teentje look.
-Prak de schimmelkaas in de pan met een vork op een zacht vuurtje. Rasp de harde kazen en meng onder de schimmelkaas.
-Voeg de witte wijn of bier toe, ongeveer 1/3 van je kaashoeveelheid.
-Bind de massa samen met het zetmeel, maïzena. Leng deze eerst aan in een kleine hoeveelheid water.
-Warm de kaas goed op en blijf roeren.
-Kruid af met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top