1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Romige ovenschotel met koolrabi en Filet d'Anvers

Romige ovenschotel met koolrabi en Filet d'Anvers

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-05-2019

Ingrediënten 4 personen


2 koolrabi
3 grote wortelen
2 aardappelen
2 teentjes knoflook, gepeld
6 takjes tijm
150 g sneetjes filet d'Anvers
250 g blauwe schimmelkaas (Bleu des Moines, Pas de bleu)
300 ml volle melk
300 ml room
1 el pijnboompitten, geroosterd
boter
peper en zout



Romige ovenschotel met koolrabi en Filet d'Anvers
Romige ovenschotel met koolrabi en Filet d'Anvers

Koolrabi kan je qua smaak vergelijken met bloemkool. Samen met Filet d'Anvers vormt deze vergeten groente de basis van een eenvoudige ovenschotel. De bereiding neemt iets meer tijd in beslag maar het krokant korstje is het wachten meer dan waard.  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Vet een ovenschaal in met boter.

-Breng de melk met de room, knoflook en de takjes tijm rustig aan de kook. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en laat even rusten.

-Snijd de koolrabi en wortel in dunne plakken.
-Schil de aardappel en snijd in fijne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.
-Beleg de ovenschaal met de aardappelplakjes. Kruid met peper en zout en leg er een laag filet d'Anvers op.
-Giet er wat van het roommengsel over en kruimel er wat van de kaas over. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn.
-Eindig met een laag room en kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven.

-Verwijder de folie en zet nog eens 15 minuten in de oven.

-Werk af met verse tijm en pijnboompitten.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top