1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

  • Wereld, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gram rundergehakt
1 pot vleesfond
70 gram gedroogde gebakken uitjes (fijn malen in keukenmachine)
10 Tuc koekjes fromage (kaas)(fijn malen in keukenmachine)
1 ei (losgeklopt)
1 grote of 2 kleine uien (gesnipperd)
1 dessertlepel kerriepoeder
1 dessertlepel gerookt paprikapoeder
1 dessertlepel knoflookpoeder
1 dessertlepel sambal badjak
1 eetlepel tuinkruidenbouillon poeder
4 eetlepels ketjap medja (of manis)
50 gram geraspte kaas



Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker
Gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

Ik hou van uitproberen, deze keer paneermeel van Tuc en gedroogde uitjes gemaakt. Ik vond ze erg goed gelukt en de ballen waren ook koud heerlijk en lekker stevig van structuur. Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de Tuc en de gedroogde ui fijn, dit is je paneermeel.

Hou 3 flinke eetlepels van het paneermeel apart en voeg de rest bij het gehakt, samen met het ei, kerriepoeder, knoflookpoeder, tuinkruidenbouillon poeder, gerookt paprikapoeder, sambal, 2 eetlepels van de ketjap (de rest is voor de jus) en de geraspte kaas. Maak hier 4 flinke ballen gehakt van.

Doe het vleesfond, de ui en de over gebleven 2 eetlepels ketjap samen met wat extra bloem in de slowcooker en meng goed met elkaar.

Bestrooi de ballen gehakt met bloem en haal ze dan door de paneermeel die je apart hebt gehouden.

Leg de ballen in de slowcooker (ik heb het gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs) en zet 4,5 uur op low.

Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top