1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Raclette
  5. Aardappel-ui taart met Zwitserse raclette en grisonvlees

Aardappel-ui taart met Zwitserse raclette en grisonvlees

  • Zwitsers, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2019

Ingrediënten 4 personen


1 el olijfolie
2 uien in partjes
2 gestoomde krielaardappels in schijfjes
1 tl gehakte rozemarijn
100 g Zwitserse Raclette
zeezout
versgemalen peper
80 g grisonvlees in stukjes geknipt

voor het kruimeldeeg :

250 g bloem
125 g boter in vlokjes
1 snuifje zout
1 eidooier



Aardappel-ui taart met Zwitserse raclette en grisonvlees
Aardappel-ui taart met Zwitserse raclette en grisonvlees
Aardappel-ui taart met Zwitserse raclette en grisonvlees
Aardappel-ui taart met Zwitserse raclette en grisonvlees

Een hartige taart is ideaal om te delen in groep. Met deze ui-aardappeltaart met Raclette kom je gerust de koude dagen door.                                                    Grison is licht gepekeld en gedroogd rundsvlees. Het komt traditioneel uit de Alpen en is duur, want de bereiding duurt lang.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak het kruimeldeeg:
-kneed de bloem met de boter, het zout en de eidooier tot een glad deeg.
-vorm tot een bal, rol in huishoudfolie en zet 30 minuten koel.

-Bak de uien 5 minuten goudbruin in de olijfolie. Laat uitlekken.
-Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige lap
-Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat.
-Verdeel de uien over het deeg tot 2 cm van de randen en bedek met een laag aardappelplakjes.
-Bestrooi met rozemarijn, zout en peper.
-Bak 20 minuten in de oven.
-Verdeel de plakken Zwitserse raclette over de taart en zet nog 5 minuten in de oven.
-Snij de taart in porties en garneer met grisonvlees.

Serveertip

Tip:
-serveer met een salade van veldsla en witloof met mosterdvinaigrette.
-vervang het kruimeldeeg eens door kant-en-klaar bladerdeeg.

Bron

Vtm



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top