1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Tiropitakia

Tiropitakia

  • Grieks, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2019

Ingrediënten 4 personen


250 gr. feta kaas
0.5 kopje melk
2 stuks eieren
2.5 eetl. boter
2.5 eetl. meel
zout
peper
10 vellen fylo deeg (zelf maken of kant en klaar kopen)
boter, om het deeg te bestrijken
Voor het fylo-deeg:
1 kop olie
1 kop water, warm
zelfrijzend bakmeel
water
zout



Tiropitakia
Tiropitakia

Mezze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Fylo-deeg:
Twee uur voor het bereiden van de tiropitakia het fylo-deeg klaarmaken:
Het meel in een kom doen en in het midden een kommetje maken.
De olie met water en zout in het kommetje doen en een zacht deeg kneden.
Zoveel water toevoegen als nodig is.
Het deeg 2 uur laten staan en uitrollen.
Bereiden:
Verhit de melk in een pannetje en laat de boter smelten,
.½ eetlepel meel toevoegen en roeren tot het een glad papje is.
De melk, zout en peper toevoegen en roeren tot de saus dik en gebonden is.
Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Af en toe even doorroeren, zodat er geen vel opkomt.
De feta in kleine stukjes snijden en in een grote kom doen.
De saus erover gieten en de losgeklopte eieren, goed mengen.
Het deeg in repen snijden en met gesmolten boter bestrijken.
Het feta-mengsel op de reepjes leggen en deze als een driehoekje dichtvouwen.
De driehoekjes met gesmolten boter bestrijken en op een ingevette bakplaat leggen.
In een hete oven 20 minuten bakken, tot ze een kleurtje krijgen.

Bron

Geen idee



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top