1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Keftedakia

Keftedakia

  • Grieks, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 snee witbrood, ontkorst
2 teentjes knoflook
1 stuks sjalot
1 stuks vleestomaat
300 gr. rundergehakt, of lamsgehakt
1 stuks ei
1 theel. mosterd
1 snufje peper
1 snufje zout
1 mespunt kaneelpoeder
2 eetl. peterselie, fijngehakt
1 eetl. olijfolie
1 blikje tomatenpuree, a 140 gr.



Keftedakia
Keftedakia

Mezze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Verkruimel het sneetje brood.
Pel en snipper de knoflook en de sjalot.
Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Vermeng het gehakt met het broodkruim, de knoflook, de sjalot, het losgeklopte ei, de mosterd, peper en zout naar smaak, het kaneelpoeder en de helft van de peterselie.
Vorm er kleine balletjes van.
Bereiden
Verhit de olie in een ruime koekpan en bak de balletjes hierin rondom bruin en gaar.
Voeg de puree en de tomaat toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes koken.
Bestrooi de gehaktballetjes met de rest van de peterselie en serveer direct.

Bron

Geen idee



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top