1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegrilde maïskolven met papillot van kaas

Gegrilde maïskolven met papillot van kaas

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2018

Ingrediënten 6 personen


6 voorgestoomde maïskolven
200 gr boter
1 blokje Camembert
1 blokje Hervekaas
1 blokje Neufchatel
1 blokje roodschimmelkaas
100 gr geraspte gruyère
4 el room
2 el bloem
1/2 limoen, het sap
4 el tequila
1 tl komijnzaadjes
1 kl gerookt paprikapoeder
peper
zout



Gegrilde maïskolven met papillot van kaas
Gegrilde maïskolven met papillot van kaas

Begin Uw BBQ feest eens met een gegrilde maiskolf met een warme dip van kaas...Uw gasten zullen verbaasd zijn, en succes gegarandeerd ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de korsten van de kazen en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
- Vouw zes papilottes van zilverpapier met daarin een velletje bakpapier.
-Verdeel de blokjes kaas, de gruyère, de room, de bloem, de limoen, de tequila en de komijnzaadjes over de papilottes.
-Werk af met een mespuntje gerookt paprikapoeder en vouw vervolgens de papilottes dicht. Laat de kaas smelten op de grill.

-Leg de maïskolven op de grill en laat er wat boter over smelten. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze gedurende 20 minuten af en toe met boter.

-Kruid de maïskolven met peper en zout en snijd ze in stukjes. Serveer met de gesmolten kaas als dipsaus.

Bron

NJAM- chef = Dominique Persoone



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top