1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hakkelen

Hakkelen

  • Nederlands, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2018

Ingrediënten 4 personen


400 gram zoute haring
400 gram uien
10 eieren
4 eetlepels bieslook
1 teentje knoflook
6 eetlepels mayonaise


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan om eieren in te koken, saladeschaal.


Op internet zocht ik naar een haringsalade en kwam deze tegen. We vinden hem heerlijk tijdens warme dagen als salade tijdens de lunch met een pistoletje erbij of als voorgerecht bij een feestelijke maaltijd.
ik had hem al een tijdje niet meer klaar gemaakt. Nu om hem nooit meer te vergeten op smulweb geplaatst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de haringen schoon en snijd deze in stukjes van 1 cm.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Kook de eieren ongeveer 10 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.
Snijd de eieren in kleine stukjes.
Hak de bieslook zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Doe alle ingrediënten in een grote schaal.
Schep het geheel goed door elkaar.
Laat het een paar uur staan voor het te gebruiken.
Serveren met toast.

Serveertip

Ik doe er een paar fijn gesneden augurken bij lekker fris! Appel zou ook kunnen.

Bron

Mijnreceptenboek.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjalieffering


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjalieffering
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top