1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Varkenshaasje met Achelse Ambassadeurs

Varkenshaasje met Achelse Ambassadeurs

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-04-2018

Ingrediënten 1 personen


+/- 200 g varkenshaasje
3 gedroogde abrikozen
50 g Achelse Blauwe Grevenbroecker schimmelkaas

voor de marinade:
2 el olijfolie
2 blaadjes salie
1 takje marjolein
1 takje verse tijm
1/2 blad laurier

voor de saus:
2 blaadjes salie
1 wortel
1 sjalot
1 takje tijm
1 teentje look
1 tl balsamico
1 goed glas Achelse Trappist 9,5%
1/2 blokje rundbouillon

voor de garnituur
1 appel (boskoop)
50 g boter
1 el cassonade suiker
1 snuifje kaneel

voor de aardappelgratin :
2 grote aardappelen, in schijfjes
1 scheut room
1 kleine ui
1 teentje look
peper en zout
extra: keukentouw



Varkenshaasje met Achelse Ambassadeurs
Varkenshaasje met Achelse Ambassadeurs

Super lekker ! Achelse trappist en Achelse Grevenbroecker (blauwe schimmelkaas die bij de beste van de wereld hoort). We serveren dit top gerecht met een huisgemaakte aardappelgratin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de marinade :
- de olijfolie mengen met de fijngehakte kruiden, peper en zout en kruid goed af.

-Snijd onderaan een plak van de appel zodat hij niet omvalt en verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng de boter, cassonade en kaneel en vul de appel hiermee op. Geef een volledige inkerving in de schil zodat de appel niet openspringt en zet gedurende 20 minuten in de oven op 180°.

-Ontvlies en snijd het varkenshaasje bijna volledig in de lengte door zodat je een plat stuk vlees krijgt en bestrijk dit royaal met de marinade. Leg bovenop het vlees de doorgesneden abrikozen en de in plakjes gesneden Achelse Blauwe Grevenbroecker schimmelkaas. Rol het haasje op en bind vast met keukentouw, bak aan in de pan en plaats vervolgens bij de appel in de oven.

-Stoof de sausgroenten en de kruiden aan en blus met Achelse donkere Trappist 9,5%. Laat een 15-tal min inkoken, zeef en laat verder inkoken terwijl je 1 koffielepel goede balsamico toevoegt.

-Bereid de aardappelgratin door de aardappelschijfjes samen met de fijngesneden ui, een geperst lookteentje, wat nootmuskaat, peper en zout beetgaar te koken. Doe in een gratinschotel en laat gratineren in de oven.

-Haal het varkenshaasje uit de pan, laat even rusten, giet het vet weg en deglaceer de pan met jus.

SERVEREN:

Zet de appel op het bord, giet er een beetje van de gesmolten boter over en doe de rest bij de saus. Snijd het varkenshaasje doormidden, schik naast de appel, giet er wat saus rond en serveer met de gratin.

Bron

NJAM



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top