1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. mini bolussen gluten/melk/sojavrij

mini bolussen gluten/melk/sojavrij

  • Nederlands, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2018

Ingrediënten 3 personen


125 gram glutenvrij bakmeel voor broodjes
4 gram gist
100 ml plantaardige melk
1 ei
50 gram plantaardige boter

voor het suikermengsel
3 eetlepels basterdsuiker
3 eetlepels stroop
75 gram plantaardige boter
1 theelepel kaneelpoeder


Verder heb je nodig


Muffin bakvorm
kwast


mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij
mini bolussen gluten/melk/sojavrij

Minibolusjes, gluten soja en melkvrij, voor als je last hebt van deze allergenen. Een vrij makkelijk recept. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix 4 gram droge gist goed door de glutenvrij meel.
Laat de boter smelten en verwarm er de melk bij. Roer er het ei goed doorheen.
Gooi dit mengsel bij je meel en kneed het tot een mooie deegbal. Als het te kleverig is gooi er dan nog een heel klein beetje meel bij. Totdat je dus een mooie deegbal hebt.
Dit laat je 45 minuten rijzen onder een theedoek. Ik zet dit altijd in de oven op 40 graden zodat het mooi rijst.

Vlak voordat het rijzen klaar is ga je het suikermengsel maken.
Smelt de boter en gooi er de basterdsuiker, stroop en kaneel doorheen. Roer het goed door.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Wanneer het deeg gerezen is, maak je zes lange dunne strengen van het deeg

Smeer zes van de muffinvormen goed in met een deel van het suikermengsel
Als het mengsel te hard wordt zet het dan 10 seconden in de magnetron om het weer vloeibaar te maken, zodat je de strengen goed in kunt smeren met het suikermengsel.
Dan leg je de strengen in de muffinvormen met de besmeerde kant naar binnen gedraaid.
Het resterende suikermengsel smeer en giet je aan de bovenkant in de muffinvormpjes.

Je zet het dan in de oven voor ca 7 a 8 minuten. Ze zijn snel gaar en moeten niet te lang erin, anders verbrand het suiker.

Serveertip

Ik heb een muffinvorm gebruikt, omdat ik geen grote vormpjes heb. Als je zelf grotere ronde vormpjes hebt, dan worden ze mooier. Je hebt wel echt een vormpje nodig ivm het suikermengsel dat wegloopt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fpw1998


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fpw1998
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top