1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Gehakt
  5. Snelle stevige goulashsoep met gehakt en rijst maaltijdsoep

Snelle stevige goulashsoep met gehakt en rijst maaltijdsoep

  • Hongaars, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-12-2017

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram mager rookspek in blokjes of reepjes
500 gram rundergehakt aangemaakt met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder
3 rode uien, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel kerriepoeder
2 paprika's, schoongemaakt in stukjes gesneden
1 winterpeen, schoongemaakt in hele kleine stukjes gesneden
2 eetlepels bloem
100 gram Rijst
1 blikje tomatenblokjes (inhoud plm. 380 ml)
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad (kummel)
2 runderbouillontabletten
1 liter water
Scheutje rode wijn (ik had een restje, hoeft niet echt)
1 theelepel suiker of honing

zout, peper
maggi of worcestersaus


Verder heb je nodig


Grote pan


Goulashsoep met gehakt en rijst. Een maaltijdsoep die snel klaar is.

Ingrediƫnten voldoende voor plm. 3 liter stevige soep.

Ingrediƫnten voldoende voor plm. 3 liter stevige soep.

Op Nieuwjaarsdag heb ik nooit zin om te koken en is het eigenlijk al heel lang traditie dat we een maaltijdsoep eten. Deze goulashsoep met geruld gehakt is snel klaar.
De soep kan ook heel goed in de slowcooker gemaakt worden. Wel eerst even alles vooraf bakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de spekblokjes bruin.
Kruid het gehakt met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat.
Voeg het gehakt in plukken toe aan de spekblokjes en bak het gehakt even mee (je mag natuurlijk ook balletjes maken).
Voeg de uien en de knoflook toe en bak ook even mee tot glazig.
Bak het tomatenpuree met de krukuma en het kerriepoeder ook even mee.
Doe de stukjes paprika en de stukjes winterpeen bij de rest in de pan.
Roer alles goed door en strooi er 2 eetlepel bloem over.
Weer goed roeren en dan de bouillon (en eventueel scheutje rode wijn) toevoegen en het blikje tomatenblokjes.
Do het laurierblad, gerookt paprikapoeder en karwijzaad in de soep.
Laat de soep minstens 45 minuten zachtjes koken. Langer mag natuurlijk altijd.
Maak de soep op smaak met peper, zout, suiker of honing en eventueel een paar druppels maggi of worcestersaus

Serveertip

De soep is de volgende dag nog veel lekkerder.
Ook prima te maken in de slowcooker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top