1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue

Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue

  • Amerikaans, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2017

Ingrediënten 4 personen


4 maïskolven
150 g boter (Kerrygold) of zelf boter mengen met wat kerriepoeder
cayennepeper
zout
aluminiumfolie



Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue
Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue

Een lekker bijgerechtje voor een barbecuefestijn!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Borstel de maïskolven en verwijder desgewenst de groene bladeren.
-Kook de maïskolven gedurende 10 minuten gaar in ongezouten kokend water. Laat uitlekken en een beetje afkoelen.
-Steek de barbecue aan.
-Wikkel de maïskolven elk apart in alumiumfolie, breng op smaak met cayennepeper, zout en een klontje Kerrygold boter. Sluit de folie en grill gedurende 5 à 10 minuten.

-Haal de maïskolven uit de folie en serveer meteen met een extra klontje Kerrygold boter.

Serveertip

TIP: regenweertje? Gril de maïs dan in je grillpan. Zonder aluminiumfolie, uiteraard.

Bron

VTM



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top