1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Flammkuchen

Flammkuchen

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2017

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:
300 g bloem
7 g gist
1 tl suiker
1 tl zout
150 ml water

Voor de topping:
100 ml creme fraiche
100 ml franse kwark
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 rode uien, in ringen
200 g uitgebakken spekreepjes
1 rode peper in ringen (oprtioneel)
100 g gruyère kaas (optioneel)


Verder heb je nodig


Bekleedde bakplaat, mengkom


Flammkuchen
Flammkuchen

Vier vakantie in je eigen keuken met deze Elzasser Pizza!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng voor het deeg de bloem, suiker, zout en gist met elkaar. Doe hier het water bij en kneed met je handen tot het geheel niet zo plakkerig meer is. Dek de mengkom met een doek af en laat het deeg een uur rijzen.
2. Verwarm de oven op 250 graden.
3. Verdeel het deeg in vieren en rol hier de flammkuchen van. De dikte mag niet meer dan een cm zijn. Hoe dunner, hoe knapperig de flammkuchen.
4. Meng de kwark met de crème fraîche en knoflook, besmeer hier de flammkuchen mee. Verdeel vervolgens ook de andere toppings over de flammkuchen.
5. Bak ze elk in 15 min af.

Serveertip

Strooi verse peterselie op de flammkuchen als ze uit de oven komen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top