1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Super simpele stamppot van zoete aardappel

Super simpele stamppot van zoete aardappel

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2017

Ingrediënten 4 personen


- 1000 gr. zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 tot 2 sjalotjes, fijn gesnipperd (naar gelang je eigen smaak)
- 0,5 l groente- of kippenbouillon (gebruik je kippenbouillon, dan is het gerecht natuurlijk niet meer vegetarisch)
- handje rucola sla, grof gesneden
- (evt.) handje pijnboompitjes
- snufje kaneel
- zout, peper en knoflookpoeder, naar smaak


Verder heb je nodig


Pureestamper, pan om in te koken


Super simpele stamppot van zoete aardappel
Super simpele stamppot van zoete aardappel
Super simpele stamppot van zoete aardappel
Super simpele stamppot van zoete aardappel

Zoete aardappels zijn tegenwoordig harstikke populair. Overal schieten de receptjes met de oranje (of witte) knol in de hoofdrol als paddestoelen uit de grond. Wat niet zo verwonderlijk is, want de zoete aardappel is erg lekker en koolhydraatarmer dan de 'reguliere' pieper (een conclusie die het goed doet in de gezondheidsfreakerij ;-)). 

Wat veel mensen echter niet weten is dat de zoete aardappel al eeuwenlang het basisgewas is voor veel mensen in de wereld. Van Nieuw-Guinea tot Suriname; bij allen vormt de zoete aardappel een belangrijk onderdeel van de nationale keuken. 

Zelf leerde ik de zoete aardappel ongeveer een jaartje geleden kennen en ik was gelijk verknocht aan deze ietwat raar gevormde knollen. Ik verwerk de zoete aardappel vaak in een lekkere stamppot met ruculasla en sjalotjes; super simpel, maar ò zo lekker! 

Smakelijk!
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de zoete aardappels in de bouillon net zo lang, totdat deze met een vork makkelijk te doorboren zijn. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge Koekenpan in enkele minuten goudbruin (houd goed in de gaten, want ze worden snel zwart!)
2. Giet de zoete aardappels af, maar bewaar ongeveer 150 ml. van het kookvocht op.
3. Pureer de zoete aardappels en voeg wat van de bouillon toe voor de smeuïgheid.
4. Voeg de pijnboompitjes, de sjalotjes en de rucola sla toe en roer dit goed door de zoete aardappelpuree zodat de sla en het sjalotje goed door de puree is gemixt. Breng het geheel op smaak met flink wat peper, zout, knoflookpoeder en een snuf kaneel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LuukSpee013


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LuukSpee013
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top