1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Soep
  5. Goulash Soep uit Zuid-Tirool

Goulash Soep uit Zuid-Tirool

  • Europees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-04-2017

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie, 'n flinke scheut
1 theelepel Harissa Pikante Variant en 1/2 theelepel Groene Harissa, zelfgemaakte of alleen Zout en Peper
4 à 6 teentjes Knoflook, klein gehakt
1 stukje Gember, klein gehakt
1 Pepertje, met of zonder pitjes
1 grote Ui, in halve ringen
1 rode Puntpaprika, zaadlijsten verwijderd, vruchtvlees in reepjes
1 Goulash Kruidenmix*, verdeeld zie beschrijving
Runderschenkel met mergbotje (à 1 kg), in grovere stukken bestrooid met 2 eetlepels Goulash Kruidenmix* en wat olie beter plakken van de kruiden
2 eetlepels Peterselie, klein gesneden
1,5 ltr Runderbouillon, zelfgemaakt (1 lepeltje Runderbouillon poeder, 1 lepeltje Gekörntes (Selderijaroma) en 2 vierkante dobbelsteentjes Maggiblokjes/Fette Brühe of kant en klare Bouillon
2 eetlepels Tomatenpuree/rode Pesto, zelfgemaakte
400 gram Zoete Aardappels/Fles Pompoen, geschild/niet geschild in blokjes of van ieder de helft
1 flesje Abdij Bier bv Leffe Dubbel of Dubbel Bock Brand

*Goulash Kruidenmix

Alle hele lepels zijn opgehoopt en de halve zijn afgestreken, deze mix bestaat uit 6 flinke eetlepels en kan in z'n geheel in de soep verwerkt worden.

1/2 theelepel gemalen Laurierbladpoeder, ongeveer 3 grote blaadjes
1 theelepel Karwijzaad
1 theelepel Kümmel
1 theelepel Thijm
1 theelepel Majoraan
1 theelepel Chilivlokken
1 theelepel Oregano
1 theelepel Koriander (hele korrels kunnen ook)
1 theelepel (Est)Dragon
1 eetlepel Knoflookpoeder
1 eetlepel Uienpoeder
2 eetlepels Paprikapoeder of 1 1/2 zoete Paprikapoeder ( Edelsüß) + 1/2 gerookte Paprikapoeder/Pikante Paprikapoeder of 1 zoete Paprikapoeder (Edelsüß) + 1/2 gerookte Paprikapoeder + 1/2 Pikante Paprikapoeder


Verder heb je nodig


Koffie Molen om grovere of hele kruiden fijn te malen


Goulash Soep uit Zuid-Tirool
Goulash Soep uit Zuid-Tirool

Je hoeft nu niet op besneeuwde pistes te zijn, deze goulashsoep smaakt net zo lekker thuis zij het niet veel beter. Het maken kost niet zoveel tijd alleen het wachten op ongeveer 2 uurtjes stil pruttelen. Als je hem tegen de avonduren maakt kan hij de nacht en dag lekker met de smaken van de kruiden mengen en de smaak wordt alleen maar beter. Deze soep is gemakt met kruiden puur, voor wie dit wil uitproberen alvast bedankt met hier onder het recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees weg rondom het mergbotje en snij dit in grovere stukken, bestrooi dit met 2 eetlepels goulash kruiden mix en de verse peterselie en meng alles goed onder elkaar met 'n scheutje olie en zet effe apart. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de harissa's even aan samen met de knoflook, gember en pepertje. Bestrooi dit met 1 eetlepel goulash kruiden mix en voeg dan de ui schijfjes met de paprika reepjes erbij. Fruit deze 'n beetje aan onder geregeld omscheppen. Doe er de met kruiden bestrooide blokjes vlees bij en bak ze al roerend 7 à 8 minuten of tot ze rondom bruin zijn. Roer dan nog een eetlepel goulash kruiden mix erdoor en de rode pesto/tomatenpuree, bak even mee samen met de aardappels/fles pompoen. Voeg de bouillon toe, de inhoud moet goed onderstaan goed, roer alles effe goed onder en laat even goed warm worden. Doe tot slot de laatste kruiden erbij samen met het bier, roer goed onder, leg het deksel bovenop de pan. Laat alles 1½ à 2 uur afgedekt op laag vuur stoven. Als je de soep 'n dag van te voren maakt smaakt deze stukken beter. Zo kunnen de kruiden beter hun werk doen en zo kun je er wat water bij doen als je de soep te dik vindt voordat je deze opwarmt.

Serveertip

Het beste smaakt een Turks Fladen Brood, zelfgemaakt of afgebakken erbij, een snee bruin brood belegd met 'n "Frans" kaasje is ook lekker.

Bron

Aangepast recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top