1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Mezze
  5. Griekse Mezze

Griekse Mezze

  • Grieks, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-1999

Ingrediënten


Zie bereiding



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een heerlijke 'Mezze', oftewel Grieks borrelhapje, is 'Melitzanosalata' of auberginedip. Rooster 2 aubergines 30-50 min. met schil en al bij 2000, zodat ze heel zacht zijn. Halveer ze en schep het vruchtvlees eruit. Laat het vrijkomende vocht weglopen. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine met 1 sjalotje, 1 teen knoflook, 4 sneetjes witbrood (zonder korst), een flinke toef peterselie, 2-4 el olijfolie en 2-3 el citroensap. Breng het op smaak met zout en peper. Lekker op reepjes pide (Turks brood).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van postman


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van postman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top