1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Aubergineepuree

Aubergineepuree

  • Mediterraan, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2017

Ingrediënten 6 personen


Ca. 1 kg aubergines
ca. 4 eetlepels tamelijk milde olijfolie
ca. 3 eetlepels citroensap
2 tenen knoflook, heel fijn gehakt
zout en peper



Een heerlijke mezze als onderdeel van een zomerbuffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Grilleer de aubergines tot het velletje aan alle kanten is verkoold en vol blaren zit en het vruchtvlees zacht aanvoelt als je erop drukt. Laat iets afkoelen en verwijder het velletje en de steelaanzet. Knijp er voorzichtig het overtollige vocht uit.
Hak het vruchtvlees niet te fijn, doe het in een kom en giet er de olie bij. Roer er het meeste citroensap door plus de knoflook, ui, paprika en zout en peper. Voeg zo nodig meer citroensap toe en zet de schaal afgedekt enkele uren in de koelkast.
Breng de puree kort voor het opdienen wee op kamertemperatuur zodat hij niet te koud is.
Trek met de achterkant van een lepel cirkels op het oppervlak, giet daar wat olijfolie in en bestrooi het geheel licht met paprikapoeder en fijngehakte peterselie.

Bron

De Keuken van de Zon



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kervel1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kervel1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top