1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. Oliebollen

Oliebollen

  • Nederlands, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-06-1999

Ingrediënten


500 gr bloem, 500 cc melk, 50 gr gist, 1 ei, 1 eetlepel citroenrasp, 1 pak rozijnen, 1 pak krenten, 1 potje gesnipperde sucade
(boukje), zout, 2 goudreinetten.


Verder heb je nodig


Electrische friteuse, keukenrol.


Goed gevulde oliebollen, de allerlekkerste die je ooit gehad hebt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Verwarm de melk zodat ze lauw is. Los de gist op in een klein beetje melk.
Doe de bloem, en de andere ingredienten in een grote kom, en roer alles droog door elkaar. Roer de melk, en de gist door de bloem. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plek.
Verhit de friteuze met 1/2 olie, en 1/2 frituurvet op de hoogste stand. Laat met behulp van 2 lepels, hoopjes deeg in het vet vallen. Bak de oliebollen goudbruin. Als ze goed van kleur en gaar zijn, haal je ze uit het vet en laat ze even op een stuk keukenrol uitlekken.

Serveertip

Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker.
Gelukkig nieuwjaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top