1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Aubergine sandwich

Aubergine sandwich

  • , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-1999

Ingrediënten 2 personen


1 aubergine, olie, zongedroogde tomaten, 1 paprika, zachte geitenkaas (100 gram), basilicum, zout en peper


Verder heb je nodig


Keukenpapier en cocktailprikkers


Vegetarisch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij aubergine in plakjes (1 cm) en bestrooi ze met zout, laat ze ongeveer 20 minuten in een vergiet uitlekken. Snij paprika in grote stukken en leg ze 20 minuten onder de grill totdat schil zwart is. Week de tomaat in lauwwarm water.

Bereidingswijze

Spoel aubergine af en dep ze droog met keukenpapier. Bak ze rustig aan beide kanten bruin in de olie. Haal het vel van de paprika en snij deze in reepjes. Spoel de tomaat af en snij deze in stukjes. Leg een plakje gebakken aubergine op een bord, bestrooi deze met peper (zout is niet nodig), leg er wat geitenkaas, paprika, tomaat en basilicum op. Leg er weer een plakje aubergine op met daarop nog wat paprika, stukje tomaat en wat basilicum. Steek er een cocktailprikker in om alles op zijn plaats te houden en maak de andere sandwiches.

Serveertip

Lauwwarm serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top