1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2016

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel roomboter
2 grote uien, in ringen
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 eetlepel paprikapoeder (edelsüss)
500 gram riblappen, in blokjes
1 winterpeen, in blokjes
4 aardappelen, geschild en in blokjes
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
4 stengels bleekselderij, in plakjes
3 tomaten in blokjes
1 rode, paprika in blokjes
1/2 tl majoraan
1,5 l runderbouillon
€Grof bruin zuurdesembrood
125 g gezouten boter
2 el champignontapenade
Sap van 1/4 citroen



Van oorsprong Hongaars maar nu met een twist van Casper.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

€ Strooi het paprikapoeder en wat peper en zout over de blokjes rundvlees.
€ Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook.
€ Voeg het vlees toe en bak dit even rondom bruin.
€ Laat vervolgens ongeveer 15 minuten smoren.
€ Doe de wortel, bleekselderij en paprika erbij en bak 1 minuut mee.
€ Voeg de tomatenblokjes, de bouillon en de majoraan toe en laat dit ongeveer een uur zachtjes koken met deksel op de pan.
€ Voeg de aardappel en zoete aardappel ook in de pan en laat de soep zeker nog een kleine 40 minuten koken, of tot het vlees zacht is en de aardappelen gaar zijn.
€ Breng de soep eventueel extra op smaak met zout, peper en wat paprikapoeder.
€ Klop de gezouten boter los en voeg de champignontapenade toe.
€ Meng goed en maak af met wat peper en zout.
€ Smeer op een sneetje zuurdesembrood en serveer bij de goulashsoep.

Bron

Casper



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top