1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. Oliebollen

Oliebollen

  • Nederlands,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-06-1999

Ingrediënten


500 gr. bloem5 eieren50 gr. verse gist3 dl. melk150 gr. krenten150 gr. rozijnen 100 gram bigarreaux 100 gr. sukade 500 gr. goudreinetten? tl. cardamom 1 tl. citroensap1 eetl. vanillesuiker1 eetl. rumevt. ? flesje bier.


Verder heb je nodig


Grote kom, wok of friteuse.


?50 oliebollen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Krenten en rozijnen weken in de rum. De gist met lauwe melk aanmaken.Van bloem, ei, gist en kruiden beslag maken.Dit minstens een uur op een warme plek laten rijzen, afgedekt met een vochtige doek.

Bereidingswijze

De appels in kleine blokjes snijden en vermengen met de krenten, rozijnen en andere ingredienten, behalve het bier.Dit alles door het gerezen deeg mengen tot een homogene massa. Nu nog een half uur tot een uur laten rijzen.De bier er op het allerlaatst, vlak voor het bakken, bij doen.Nu de olie verhitten tot 175?Celsius (350? Fahrenheit).Per keer 7 a 8 bollen tegelijk in de pan doen.4 minuten aan de ene kant en 4 minuten aan de andere kant.

Serveertip

Wanneer U de bollen de dag tevoren heeft klaargemaakt : De oven verwarmen op 175? Celcius en dan de bollen erin doen. De oven meteen uit doen.Na een kwartier zijn de bollen weer lekker warm.
>>> Een gelukkig Nieuw Jaar toegewenst ! >>>>Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francoise


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francoise
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top