1. Home
  2. Recepten
  3. Sauzen
  4. Curry
  5. Indiase curry
  6. Originele Indiase Groente-Curry

Originele Indiase Groente-Curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-1999

Ingrediënten 2 personen


1 grote ui
1 el olijfolie
1 tl mosterdzaad
0,5 tl komijn
1 tl anijs/venkel
1 kaneelstokje
5 st cardamom
1 aubergine
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
2 tl curry
0,5 tl pikante curry ( 1 tl als je het pittig wilt)
200 ml kokosmelk
1 blokje groente bouillon
125 ml creme fraiche
water
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Wadjan of Wok


Voor mensen die graag vlees eten is dit het bewijs dat het ook zonder kan!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de groenten in grove stukken
snipper de ui (niet te fijn)

Bereidingswijze

Fruit de ui in de olie tot ze glazig begint te worden. Voeg alle kruiden behalve de curry toe en laat het een minuutje sudderen.
Voeg de gesneden groeten toe en laat het geheel ca. 10 min in het eigen vocht zacht koken. Doe de beiden curry's over het mengsel en laat het wederom even sudderen.
Verkruimel de bouillon tablet boven het mengsel en voeg een beetje water toe, roeren.
Giet de kokosmelk erbij en laat het al roerend ca 15 min zacht koken.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Voeg nu de creme fraiche toe en laat het nog 3 min koken, als het te droog lijkt (het mengsel moet net boven het vocht uikomen) iets water toevoegen.
De rijst heeft u natuurlijk al gekookt en kan erbij geserveerd worden
Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Een niet te zware rode wijn is hier erg lekker bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hansw


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hansw
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top