1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Hemelse modder
  6. Hemelse modder

Hemelse modder

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-2014

Ingrediënten 4 personen


4 repen puur chocolade (verkade) (75 gr)
4 eieren
30 gr. boter
1,5 eetl. suiker



Hemelse modder
Hemelse modder
Hemelse modder
Hemelse modder

Heerlijke chocolademousse die mijn moeder altijd maakte. Wij als kinderen noemden dat altijd pudding uit het glaasje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Scheid de eieren.
Laat de chocolade, boter en suiker au bain marie smelten.
Klop de eiwitten stijf met 1/2 eetl. suiker. 
Klop het eigeel schuimig
Voeg het eigeel bij het chocolademengsel. Zorg dat het chocolademengsel al wat is afgekoeld anders stolt het eigeel gelijk. Schep dan het stijfgeklopte eiwit door de massa. 
Verdeel de massa over vier schaaltjes of glazen.
Laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Mijn moeder deed ook wel eens 1 reep vervangen door een reep melkchocolade met hele hazelnoten.
Is nog lekkerder. Maar dan kun je het niet tot de volgende dag bewaren, omdat het dan wat inzakt. Maar als je het dezelfde dag eet is het heerlijk. Geen slagroom toevoegen, dat is zonde van de smaak.

Bron

Mijn moeder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top