1. Home
  2. Recepten
  3. Gevlochten gebak

Gevlochten gebak

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-09-2014

Ingrediënten 14 personen


1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
80 g zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden



Gevlochten gebakjes met zongedroogde tomaten, lekker en erg eenvoudig te maken! Op smaak gebracht met vers bladerdeeg van Tante Fanny. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200° C. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier uit op de bakplaat, snij het deeg vanaf de brede kant in repen van ca. 1 cm. Druk de uiteinden van 3 stroken op elkaar en sla het deeg over elkaar met de gedroogde tomaat ertussen als een vlecht.
3. Bak de vlechten in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Serveertip

Tip: de vlechten kunnen ook worden bereid met een mix van gedroodge tomaten en olijven (Bv. Kalamata olijven, ontpit en grof gehakt).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tantefanny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tantefanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top