1. Home
  2. Recepten
  3. Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen

  •  , Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2014

Ingrediënten 1 personen


Deeg: (voor 18 stuks)
575 gram bloem
45 gram gist (vers van de Jumbo)
12 gram zout
85 gram kleinbroodpoeder (bestellen via bijv. bakshoponline.nl)
30 gram margarine
170 gram water
120 gram melk

Suikermengsel:
500 gram donkerbruine basterdsuiker
5 gram stroop
10 gram gesmolten boter


Verder heb je nodig


Kneder
bakpapier


Overheerlijke zeeuwse bolussen, zoal een bakker ze maakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Alle ingredienten van het deeg mengen en kneden tot een mooi soepel deeg.
Deeg is voldoende gekneed als je tussen je wijsvingers een vliesje kan maken van een klein stukje deeg.

hierna het deeg 15 minuten laten rusten.

Intussen alle ingredienten van het suikermengsel mengen.

Na de 15 minuten het deeg verdelen in 18 stukjes van 60 gram

Neem dan een afgewogen stukje deeg en rol deze in het suikermengsel (opeenschoon aanrechtblad)tot een lengte van ongeveer 10 cm.
Doe dit met alle stukjes deeg en laat dan alle deze stukjes deeg in het suikermengsel ongeveer 5 minuten rusten.

Begin dan weer met het eerste stukje deeg en rol deze (weer in de suiker)tot ongeveer 20 cm, daarna de rest ook weer.

Weer in de suiker laten rusten.

Dan weer beginnen met het eerste deegstukje en rol deze (weer in de suiker) tot ongeveer 35 cm. daarna de rest ook weer.

Vorm dan alle gesuikerde en uitgerolde deegstukjes tot het gewenste model.
Ik pak altijd een punt (tussen 3 vingers) en draai met de andere hand de sliert om de 3 vingersheen (niet te strak), dan het uiteinde eronder vouwen en door de midden er doorheen drukken. Op bakplaat met bakpapier ongeveer 2 cm ruimte er tussen laten.

Dan laten rijzen (doe ik in de oven bij 55 graden) ongeveer 40 tot 45 minuten.

Dan bakken in een voorverwarmde oven van 235 graden ongeveer 7 tot 8 minuten.
Direct na het bakken de bolussen op een schoon stuk bakpapierstorten door de bakplaat met bolussen over de kop te draaien.
Pas op niet met de vingers aanraken (hete suiker geeft nl. direct brandwonden)


Ik zou zeggen eet smakelijk en laat eens weten hoe ze smaakten !!


Bron

Bakkersschool en ervaring



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van freddy04


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van freddy04
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top