1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. aubergine dipsaus

aubergine dipsaus

  • Vegetarisch, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-05-1999

Ingrediënten


1 aubergine (ca. 250 gr.), 1 el olijfolie, mespuntje chilipoeder, 1 tl djinten, 1 tl ketoembar, 1/2 teentje knoflook, 2 tl citroensap, zout en peper, 1/8 liter creme fraiche, 1 el fijngehakt korianderblad (of peterselie)


Verder heb je nodig


Magnetron, food processor


Een lekkere dip, gemaakt in een wip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Prik de aubergine rondom in met een vork. Leg de aubergine op een plat bord en verhit: onafgedekt ca. 4 min. op 700 Watt. Laat de aubergine afkoelen.
Magnetron, foodprocessor, magnetronfolie
Roer intussen de olie en de specerijen in een schaaltje door elkaar. Pers de knoflook erboven uit en verhit: afgedekt ca. 2 min. op 700 Watt. Roer vervolgens het citroensap erdoor. Snijd de afgekoelde aubergine open en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met het specerijenmengsel in een foodprocessor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Klop de creme fraiche en de helft van het fijngehakte korianderblad erdoor. Schep de dipsaus in een schaaltje en garneer met de rest van het blad.

Serveertip

Lekker met stok- of pitabrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top