1. Home
  2. Recepten
  3. Kip-pa­pri­ka ya­ki­to­ri

Kip-pa­pri­ka ya­ki­to­ri

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-01-2013

Ingrediënten 4 personen


6 el sojasaus
2 el gembersiroop
3 el medium dry sherry
(cayenne)peper
250 g kipfilet
1 groene paprika


Verder heb je nodig


8 satéstokjes


Kip-pa­pri­ka ya­ki­to­ri
Kip-pa­pri­ka ya­ki­to­ri

Energie: 60 kcal
Eiwit: 8 g
Vet: 0 g
Koolhydraten: 6 g

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de satéstokjes 5 min. in koud water. Doe ondertussen de sojasaus, de gembersiroop en de sherry in een pannetje, laat op hoog vuur in 2 min. inkoken en breng op smaak met de peper. Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Verwijder zaadlijsten en pitjes van de paprika en snijd de paprika in stukjes van 3 cm. Rijg de kip en paprika om en om aan de satéstokjes.

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schenk 2 eetlepels van de ingekookte saus in een kommetje. Wentel de spiesjes door de rest van de saus. Leg ze op een rooster en plaats deze 10 cm onder de grill. Zet onderin de grill een bak om het lekvocht in op te vangen. Rooster de kip-paprikaspiesjes in ca. 10 min. bruin en gaar, draai tussentijds tweemaal. Leg ze op een schaal en schenk de achtergehouden saus erover. Serveer warm of koud.

Serveertip

Je kunt de satéstokjes met kip en paprika en de marinade 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt tot gebruik in de koelkast.

Bron

AllerHande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top