1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Hemelse modder

Hemelse modder

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2012

Ingrediënten 4 personen


100 gr. pure chocolade
1 ei
15 gr. poedersuike
1 eetl cognac of vieux
150 ml slagroom.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze in een kom boven een kokend water bad (au bain marie
Splits het ei en klop het eiwit stijf.
Klop de poedersuiker met de eidooier romig enklop de warme chocolade met de cognac door het eierdooiermengsel.
Klop de slagroom stijf enspatel deze voorzichtig met het chocolademengsel door het eiwit.
Laat de hemelse modder minimaal 2uur in de koelkast opstijven.

Serveertip

Vervang de cognac eventueel door een chocoladelikeur.

Als je geenrauw eiwit wilt gebruiken,kun je de hemelse modder ook zo maken:Smelt 125gr.pure chocolade.
Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot hij lauw is.
Meng er250ml.gezoete en geklopte slagroom en 2 eetl.cognac door.
Laat deze mousse liefst een hele nacht in de koelkast opstijven.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bullar


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bullar
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top