1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Indiase Kip Korma

Indiase Kip Korma

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2012

Ingrediënten 4 personen


500 g kipfilet
1 grote ui
1 rode peper
1 teentje knoflook
stukje gemberwortel
1 flinke tl kurkuma
1 flinke tl kerrie
1 flinke tl korianderzaad

1 blikje tomatenpuree
2 tomaten
3 el geraspte kokos
150 ml kookroom
olijfolie
1 tl suiker
(verse koriander)



Indiase Kip Korma

Nooit meer uit een pakje, altijd vers!

Nooit meer uit een pakje, altijd vers!

Nooit meer pakjes kip tandoori etc. Maak het zelf, met verse ingredienten.

Vervang voor een frisse variant de kookroom door Griekse Yoghurt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes.
Snipper de ui, de knoflook en de gember.
Ontdoe de peper van zaad en hak hem fijn.
De tomaten ontvellen (insnijden en in kokend water, daarna laten schrikken in ijskoud water) en in stukjes snijden.
De verse koriander fijnhakken.

Bereidingswijze

Meng 1,5 eetlepel olijfolie met de kurkuma, gemberwortel, korianderzaad, en kerrie tot marinade.
Schep de blokjes kipfilet door de marinade.
Verhit 1,5 el olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met de rode peper, knoflook, tomatenpuree en 1 tl suiker ca. 5 minuten.
Bak de gemarineerde blokjes kipfilet ca. 3 minuten mee.
Voeg de stukjes tomaat toe, geraste kokos, (naar smaak: korianderblad), kookroom, 150 ml water, zout en peper toe.
Laat de saus ca. 9 minuten op zacht vuur sudderen.

Serveertip

Garneer het gerecht met verse koriander.
Lekker met Pandan Rijst en frisse komkommersalade.

Bron

Silvo Kruidenkaartje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van De_Bauk


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van De_Bauk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top