1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2012

Ingrediënten


1 kilo tarwebloem (of liever durum-tarwe biologisch - dan luchtiger oliebollen) op kamer temperatuur!
400 gram rozijnen (of 200 rozijnen en 200 krenten) 1 nacht weken en daarna drogen in theedoek
2 goudreinetten (of andere appel) in hele kleine stukjes (of liever geraspt)
1 citroen (sap)
84 gram verse gist (of 24 gr gedroogde gist)
400 ml melk
500 ml water
50 gram suiker (+ 1 theelepel)
17 gram zout


Verder heb je nodig


Grote pan met olie
schuimspaan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wel de rozijnen (en evt krenten) een nacht in water. Laat ze uitlekken en droog in een theedoek
schil de appels en snij in zeer kleine stukjes of rasp ze.
Besprenkel de appels met citroensap
verwarm de melk met water tot 38 graden
los de gist op in 100 ml melk met met theelepel suiker
doe de tarwebloem, 17 gram zout, suiker, en ei in een kom
meng met mixer met deeghalen (4 minuten)
voeg dan de rest van de melk langzaam toe. let op dat de klontjes kapot gedrukt worden met een spatel.
Verwarm de appel en rozijnen tot 50 graden
voeg ze toe
Laat het geheel rijzen op tochtvrije plaats. (30 minuten)

Bereidingswijze

Verwarm de olie tot 175 graden (broodstukje in 30 seconden bruin bakken)

Roer het deeg met een houten lepel 15 keer stevig door! (deeg doorslaan)

frituur de bollen 3 minuten, draai ze om en bak de andere kant.

tip: doe nog wat kaneel door het deeg.

Serveertip

Met poedersuiker

Bron

Delicious (kerst 2008)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angela777


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angela777
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top