1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2012

Ingrediënten 6 personen


1 kilo kruimige aardappelen, geschild.
2 uien, in halve ringen.
+/- 200 gr. gerookte spekblokjes
1 rookworst, in plakjes.
2 runderbouillonblokjes
1 l. water
0,5 l. melk
1 teentje knoflook, geperst.
peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Soep/kookpan
Koekenpan
staafmixer


Een heerlijke hartverwarmende herfst/wintersoep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de aardappelen in 1 l. water aan de kook. Voeg zodra het water kookt de twee bouillonblokjes toe. Laat de de aardappelen 20 min. koken.
Bak de spekblokjes en uienringen ondertussen zachtjes in een koekenpan, maak de rookworst warm en snijd deze in plakjes.
Neem de pan met aardappelen van het vuur. Niet afgieten! Pureer de aardappelen en voeg daarna 0,5 l. melk toe. Goed roeren. Voeg de spekblokjes en uienringen toe. Pers het teentje knoflook uit boven de soep. Voeg de rookworst toe. Verwarm het geheel nog even op laag vuur en voeg naar smaak peper toe.

Serveertip

Gewoon in een grote pan of soepterrine op tafel.

Bron

Combinatie van verschillende recepten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirjame74


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirjame74
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top