1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Mezze: tuinbonen met feta en tomaat

Mezze: tuinbonen met feta en tomaat

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2012

Ingrediënten 2 personen


150-200 gram gedopte tuinbonen
2 trostomaten
1 of 2 teentje(s) knoflook
0,5 theelepel dille
75 gram geitenfeta
peper en zout
olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de tuinbonen in 8 minuten gaar en laat ze uitlekken. Voeg geen zout aan het kookwater toe - daar worden de bonen taai van!
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
Snijd de feta in kleine blokjes (1x1 cm of iets kleiner).
Verhit in een koekepan een scheut olijfolie en bak de tomaat en knoflook enkele minuten. Voeg de dille, peper en zout (niet te veel, de feta is ook zout!) toe.
Voeg de feta toe en bak deze voorzichtig omscheppend kort mee.
Draai het vuur uit, schep de tuinbonen erdoor en laat kort (2 of 3 minuten) een beetje afkoelen voor je het gerecht serveert.
Lekker met Turks brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top