1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peen
  5. Bospeen
  6. Mezze: Wortel - yoghurt dip (havuclu haydari)

Mezze: Wortel - yoghurt dip (havuclu haydari)

  • Turks, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-08-2012

Ingrediënten 2 personen


2 wortels (bospeen)
100-200 ml turkse yoghurt
0,5 theelepel komijnpoeder
1 teen knoflook
peper en zout
0,5 theelepel gedroogde peper vlokken (pul biberi)
peper en zout
olijfolie



Mezze: Wortel - yoghurt dip (havuclu haydari)
Mezze: Wortel - yoghurt dip (havuclu haydari)

Een heerlijk zoetige dip voor brood. Klaar in een handomdraai.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de wortels. Hak de knoflook heel fijn of gebruik een knoflookpers. Verhit in een koekepannetje een scheut olijfolie en bak de wortel, knoflook, komijnpoeder en peper en zout op zacht vuur 5 tot 10 minuten. De wortel wordt zacht en lichter van kleur, en neemt de smaken van de kruiden op.
Laat de wortel even afkoelen.
Meng er zo veel yoghurt doorheen als je lekker vindt - proeven dus!
Serveer met een snuf pepervlokken erover gesprenkeld.
Lekker met Turks brood.

Hou je niet zo van pittig, dan kun je de pepervlokken vervangen door fijngehakte peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Naar een recept van safranaargana.blogspot.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top