1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Mezze
  5. Griekse Mezze

Griekse Mezze

  • Grieks, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2012

Ingrediënten 6 personen




Griekse Mezze
Griekse Mezze
Griekse Mezze
Griekse Mezze
Griekse Mezze
Griekse Mezze
Griekse Mezze
Griekse Mezze
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Varkens Souvlaki
Leg 6 saté stokjes in water. Snijd 350 g hamlappen (varkenslappen) in blokken. Meng met 1 el Souvlaki melange, 1 el Bak & Braad olijfolie en 1 fijngesneden teen knoflook en laat 30 min. marineren. Verwijder de zaadlijsten van 1 groene paprika en snijd in vierkante stukken. Rijg het vlees en paprika om en om aan de saté stokjes. Verhit een grilpan en bak de souvlaki in 10 min. bruin, regelmatig keren.

Tzatziki
Schil 1 komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de komkommer en druk het sap uit in een zeef. Wel 5 el Tzatziki Dip kruiden in 2 el warm water tot de kruiden het water volledig hebben opgenomen. Meng de komkommerrasp met de Tzatziki kruiden, 250 ml Griekse yoghurt en 1 el olijfolie Sitia. Breng op smaak met zwarte peper.

Aubergine rolletjes
Snijd een aubergine in dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 15 min. intrekken. Dep droog en besmeer met 6 el olijfolie met Basilicum. Rooster de aubergine in een grilpan op middelmatig vuur tot ze helemaal gaar zijn. Besmeer elke plak met 1 tl Aegean tapenade. Snijd 2 tomaten in parten, verwijder het vruchtvlees en snijd in schijfjes. Snijd 125 g mozzarella in repen. Beleg de plakken aubergine aan het uiteinde met een paar schijfjes tomaat en mozzarella. Rol op bestrooi met zwarte peper.

Serveertip

Serveer de Mezze met pitabrood, Griekse olijven en Aegean tapenade.

Bron

Http://nl.oilvinegar.com/recipes/view/index/recipe/griekse-mezze



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top