1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapas
  5. Aubergine tapas

Aubergine tapas

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2012

Ingrediënten 8 personen


1 grote aubergine;
zout;
8 kleine plakjes kaas, welke je zelf lekker vindt;
4 tenen knoflook;
2 zongedroogde tomaatjes;
paar takjes tijm;
zwarte peper;
1 ei;
paneermeel;
gedroogde peterselie;
olijfolie;
Verse peterselie voor de garnering.


Verder heb je nodig


Keukenrol


Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Aubergine tapas
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de aubergine in 16 plakjes. Bestrooi aan beide zijden met ruim zout en laat een half uurtje staan. Spoel het vrijgekomen vocht weg onder stromend water. Dep de plakjes goed droog keukenpapier.
Hak tijdens het halfuurtje de knof, de tomaatjes en de tijm fijn. Meng en maak op smaak met zwarte peper. (Wie van pittig houdt kan scherpe paprikapoeder toevoegen, of een half fijngehakte rode peper. Klop het ei los. Meng paneermeel met de peterselie. (Zelf koop ik deze kant en klaar in Spanje)

Bereidingswijze

Leg op 8 plakjes aubergine een plakje kaas. Smeer het knof/tomaat mengsel over de kaas. Dek af met de overige plakjes aubergine. Smeer de aubergine in met het ei. Bestrooi met het paneermeelmengsel. Keer de aubergine en doe het zelfde aan de andere kant met het ei en de paneermeel. Laat staan tot het tijd is om te gaan eten. Bak de aubergine aan beide zijden mooi bruin in de olijfolie.

Serveertip

Heerlijk tijdens een tapas avondje met vrienden.!

Zie mijn overige tapas recepten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top