1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Wafels met kersen en mascarponeroom

Wafels met kersen en mascarponeroom

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-06-2012

Ingrediënten 6 personen


1 pot of blik kersen op sap zonder pit (circa 600 g)
mespunt kruidnagelpoeder
1/2 theel. kaneel
suiker naar smaak
allesbinder of aangeroerde maïzena
6 Vlaamse wafels uit een pak

voor de mascarponeroom:

250 g mascarpone
2 eetl. suiker
5 eetl. melk



Wafels met kersen en mascarponeroom
Wafels met kersen en mascarponeroom
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena. Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk

Bereidingswijze

Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast. Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee.

Serveertip

Bindt u het kersenvocht met aardappelmeel in plaats van allesbinder of maïzena, dan blijft het helder. In plaats van wafels te gebruiken kunt u ook flensjes bakken of kant-en-klare flensjes kopen en daarop de kersencompôte scheppen.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top