1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Haringsalade

Haringsalade

  • Duits, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-1999

Ingrediënten 4 personen


8 maatjesharing, schoongemaakt en gefileerd, 3 appels, 3-4 uien, 5-6 kleine augurken.
Voor marinade: 400 gr zure room, 125 ml melk, 4 el sap uit de augurkenpot, 3 el witte wijnazijn, 1 tl suiker, vers gemalen peper, 10-12 peperkorrels, 5 pimentkorrels, 5 jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, Dille, ter garnering.



701 Kcal/2934 KJ. Twee dagen wachttijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haring afspoelen en droogdeppen,in 3 cm grote stukken snijden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen, appel verder in stukjes snijden. Uien pellen, in fijne ringen snijden. Augurken in dunne schijfjes snijden. Room met melk in schaal gladroeren. met het sap uit de augurkenpot, de azijn, de suiker, en de kruiden vermengen. Haring, appel, ui en augurk erindoen, doorroeren. Toegedekt in de koelkast 2 dagen laten trekken. Met de Dille garneren.

Serveertip

Serveren met boerenbrood, of gekookte aardappels.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top