1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-05-2012

Ingrediënten


500 gram geschilde aardappelen
scheutje olijfolie
room 200 ml
eetlepel dille
2 liter kipbouillon
3 teentjes knoflook
1 gesnipperde ui
paar olijfjes ter garnering


Verder heb je nodig


Soeppan, pollepel, garde, staafmixer, snijplank, keukenmes.


Zachte romige aardappelsoep met dille.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen,
pel de ui en de knoflook,
Maak de pan klaar met 2 liter koud water met de bouillonblokjes toegevoegd.

Bereidingswijze

Zet de bouillon met de aardappelen in de pan aan de kook, stop daarbij ook de ui en knoflook toe.
Laat het koken tot de aardappelen gaar zijn. Wanneer dit zover is pureer de soep glad met de staafmixer. Voeg de room toe en de dille, roer dit met de pollepel egaal.
Proef of de soep op smaak is en voeg anders nog wat zout en peper toe. Is de soep te dik, maak het dan wat dunner met extra aangemaakte bouillon. De soep mag wat lodderig zijn voor de smaakbeleving.

Serveertip

Bij het serveren in de soepkommen giet een scheutje olijfolie in de kom met een olijf of twee.

Verrekte lekker!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Spijkerschrift


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Spijkerschrift
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top