1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pas­sie­vrucht-mas­car­po­ne­ gebak

Pas­sie­vrucht-mas­car­po­ne­ gebak

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2012

Ingrediënten 6 personen


6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 rijpe passievruchten
500 g mascarpone
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels abrikozenjam
poedersuiker
bloem om te bestuiven



Pas­sie­vrucht-mas­car­po­ne­ gebak
Pas­sie­vrucht-mas­car­po­ne­ gebak
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeegplakjes snel tot deegbal kneden en in 2 gelijke porties verdelen. Deeg op met bloem bestoven werkblad tot 2 cirkels van 22-24 cm uitrollen; deeglappen indien nodig iets bijsnijden. Deegcirkels naast elkaar op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met pizzasnijder of scherp mes voorzichtig in 6 gelijkvormige punten snijden. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 20 min. krokant bakken. Uit oven nemen en in minstens 30 min. laten afkoelen.

Bereidingswijze

Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen. Mascarpone losroeren met vanillesuiker en 1 el vruchtvlees. (In magnetron) jam zachtjes verwarmen, tot deze vloeibaar is. Bladerdeegpunten voorzichtig met jam besmeren. Helft ervan op taartschaal leggen en mascarpone erover verdelen. Afdekken met rest van bladerdeegpunten. Gebak licht met poedersuiker bestrooien en passievruchtvlees over bovenkant verdelen. Direct serveren

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top