1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tartiflette à l`écureuil

Tartiflette à l`écureuil

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2012

Ingrediënten 2 personen


250 g roseval aardappelen ; 250 g winterwortel; 200 g andijvie;1 ui; 100 g magere spekblokjes; 125 g reblochon ( of raclette kaas); 1 dessertlepel komijnzaad; peper uit de molen, zout; een scheutje witte wijn (voor kinderen bouillon)


Verder heb je nodig


Oven; éénpersoons ovenschaaltjes (of 1 grote); koekenpan


Tartiflette à l`écureuil
Tartiflette à l`écureuil
Tartiflette à l`écureuil
Tartiflette à l`écureuil
Tartiflette à l`écureuil
Tartiflette à l`écureuil

Laat de herfststormen en de winterse buien maar komen....echt weer voor een tartiflette, maar dan een gezondere versie, mèt groenten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen en in grove stukken snijden, wortelen raspen en in grove stukken snijden. Samen gaar koken (20 à 25 min.) en afgieten. Andijvie wassen, en in repen snijden. Ui grof snipperen. Warm de oven voor, 180°C + hete lucht.

Bereidingswijze

Bak de spekjes samen met de uitjes, 2 min., voeg de andijvie toe en laat op zacht vuur 5 minuten smoren. Voeg aardappelen en wortel toe, de komijn, peper , zout naar smaak (, pas op de spekjes zijn ook zout) .
Verdeel dit geheel over de ovenschaaltjes, schenk er een heel klein scheutje witte wijn over en leg de reblochon er bovenop.
10 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Evt. nog heel even onder de gril.

Serveertip

Tot de kaas kun je dit van te voren klaarzetten, omdat het geheel dan koud is eerst even opwarmen in de magnetron, zonder de kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top