1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2012

Ingrediënten 4 personen


2 el bloem
2 el paprikapoeder + extra voor de garnering
1 kg runderstoofvlees, in blokjes van 2-3 cm
2 middelgrote uien, grof gesneden
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 rode peper, evt. zaad verwijderd, fijngehakt
2 el tomatenpuree
3 el rodewijnazijn
1 l runderbouillon + evt. extra
400 g tomaatblokjes (blik)
2 laurierblaadjes
2 brede repen lbiclcitrcenschil
1 el olijfolie
250 9 kastanjechampignons, in plakjes
zure room en knapperig brood, voor erbij
gehakte bladpeterselie, voor de garnering



Goulashsoep
Goulashsoep
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, 1 el paprikapoeder, 1 tl zeezoutvlokken en royaal versgemalen zwarte peper in een kom en roer door elkaar.
Voeg het rundvlees toe en schep door elkaar tot de vleesblokjes rondom zijn bedekt.
Schep in een ovenschaal.
Voeg de ui, knoflook, rode peper, tomatenpuree, de rest van bet paprikapoeder, de rode-wijnazijn, runderbouillon, tomaat, laurier-blaadjes en citroenschil toe.
Roer goed, dek af en laat ± 3 uur in de oven stoven of tot het vlees goed gaar is.
Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg als dat nodig is wat extra bouillon toe.
Verhit, als het vlees klaar is, de olie in een grote koekenpan en roerbak de champignons 4-5 min. op hoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
Roer ze voorzichtig door de goulash en schep de goulash in diepe kommen.

Serveertip

Schep er wat zure room op, bestrooi met wat paprika-poeder en peterselie en serveer met knapperig brood.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 3 uur. d.

Bron

Anders



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1328001670


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1328001670
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top