1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Hummus

Hummus

  • Turks, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-01-2012

Ingrediënten 6 personen


1 blik kikkererwten (400g, Royal Mail), 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels yoghurt, 1,5 theelepel gemalen komijn (djinten), ca. 2 eetlepels citroensap, ca. 4 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, Turks of pitabrood


Verder heb je nodig


Een goede keukenmachine


Mezze, lekkere dip met Turks brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kikkererwten* laten uitlekken en in mengkom van keukenmachine doen. Knoflook pellen en boven kom in vieren snijden.

Bereidingswijze

Yoghurt, komijn en citroensap toevoegen en motor laten draaien. Al draaiend in straaltje olie toevoegen. Geheel tot gladde puree draaien. Hummus in schaaltje scheppen en licht bestrooien met paprikapoeder.

Serveertip

Serveren met geroosterde stukjes Turks brood of pitabrood om mee te dippen.

*Het is beter om de kikkererwten in gedeeltes toe te voegen om alles tot een gladde massa te verwerken.

Bron

Hele oude Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van VanKempen1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van VanKempen1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top