1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. ovenschotel met blauwe schimmelkaas

ovenschotel met blauwe schimmelkaas

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-12-2011

Ingrediënten 6 personen


Olijfolie, 4 rode uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 2 dl witte wijn, 2 dl kippen of groentenbouillon, 12 sneetjes pain de campagne, 6 tomaten, ontveld, bosje basilicum, 300 gr blauwe schimmelkaas, zwarte peper, zeezout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm oven op 200 C

Bereidingswijze

Verhit scheutje olie in een pan en fruit de uien en knoflook. Voeg wijn en bouillon toe en breng langzaam aan de kook.
Rooster het brood. Snijd de tomaten in plakken en scheur de basilicum in grove stukken.Vet een lage ovenschaal in met wat olijfolie. Bedek de bodem met het geroosterde brood.
Leg hierop de plakken tomaat, basilicum, kaas en peper en zout. herhaal dit tot alle ingredienten op zijn, op 100 gr kaas na.Giet het wijnmengsel erover en bestrooi met de overgehouden kaas. Bak de kaasschotel 15 min in de oven

Bron

Kookboek de franse keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yeats


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yeats
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top