1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Zeeuwse bolus
  6. Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen

  • Nederlands, Vegetarisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2011

Ingrediënten 8 personen


* 500 gr bloem
* naar smaak zout
* 50 gr verse gist
* 3.5 dl melk
* 75 gr boter
* 1 st ei
* 15 gr kristalsuiker
* 250 gr bruine basterdsuiker
* 2 eetl kaneel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem
Maak 1.5 dl melk lauwwarmen los daarin de gist op
Klop het ei los en zorg dat de boterzacht is
Vet de bakplaten in
Maak een kuiltje in de bloem doe daarin de gist oplossing met ei, kristalsuiker en de rest van de melk kneed alles van het midden uit tot een soepel deeg. Voeg daarna de boter toe en kneed dit goed door het deeg (ca 4 min).Verdeel het deeg in bolletjes van 80 gr
Laat dit ongeveer 1/2 uur rijzen.
Meng basterdsuiker en kaneel
Kneed na het rijzen het deeg nogmaals goed door. Maak van elk bolletje deeg een lange rol (30 cm)en bestrijk deze met wat water. Rol deze goed door het suiker kaneelmengsel
Maak van de rol een slakkenhuis. Leg de bolussen op de bakplaaten laat dit nogmaals ongeveer 20 min rijzen
Verwarm de oven voor op 225C
Strooi na het rijzen de rest van het suikermengsel over de bolussen en Laat deze in het midden van de oven in ongeveer 7-10 min gaar worden. Na het bakken de bolussen gelijk omdraaien maar pas op voor de suikerstroop want die is erg warm. Laat de bolussen nu afkoelen maar niet droog worden.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top