1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Penne met aubergine

Penne met aubergine

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-10-2011

Ingrediënten 4 personen


1 aubergine - 4 eetl olijfolie - 3 t knoflook - 400 gr gepelde tomaten - 200 gr penne - 1 eetl rodewijnazijn - 1/2 theel suiker - 15 gr basilicum



Penne met aubergine
Penne met aubergine
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de aubergine met 1 el zout. Laat 30 min. staan in een vergiet. Spoel af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de knoflook 2 min. in dezelfde pan. 2. Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepel. Laat 10 min. zacht koken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 3. Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat nog 5 min. zacht koken. Meng de pasta met de saus. Voeg het basilicum toe en serveer direct.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dave1910


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dave1910
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top